Miért hasznos

Kezdőlap / Miért hasznos

Az Androwell tabletta komplex összetevőinek köszönhetően több ponton is beavatkozik a bőröregedés folyamatába.

Fő komponense a kollagén, melynek lebomlásából  úgynevezett bioaktív  hidrolizált dipeptidek és tripeptidek (Glicin-Prolin-Hydroxiprolin aminosavak) keletkeznek. Ezek a molekulák a belekből közvetlenül felszívódnak, és elsősorban a bőrben halmozódnak fel. Különösen a prolin-hyroxiprolin dipeptid fokozza a kötőszöveti sejtek (dermalis fibroblastok) vándorlását, stimulálja azokat kollagén rostok, elasztikus (rugalmas) rostok, és hyaluronsav termelésére. A kollagén ezentúl csontjaink és ízületeink egészséges működésének is feltétele, a kollagén tartalmú étrendkiegészítők bizonyítottan jótékony hatásúak a degeneratív ízületi  porc és csont megbetegedésekre, csökkentik az ízületi fájdalmat, akadályozzák a csontsűrűség csökkenését.

Fő komponense még a hyaluronsav, mely egy linearis poliszacharid, a szervezetünkbe mindenütt jelen van, de az összes hyaluronsavunk 50%-a a bőrben koncentrálódik. Feladata a vízvisszatartás, hidratáció fenntartása. Az öregedés előrehaladtával, és UVB hatásra az előállító enzime csökken. A kutatások szerint a bevitt hyaluronsav fokozza a kötőszövet fő sejtjeinek (fibroblastok) szaporodását (proliferációját), és stimulálja azokat újabb hyaluronsav és kollagén termelésére, ezáltal láthatóan csökkenek a ráncok, a bőr minősége javul, fényesebb, élettelibb lesz.

A másik fő összetevő a fenyőkéreg kivonat, egy erős természetes antioxidáns (szabad gyökfogó), a fényvédő hatásán túl csökkenti a hyperpigmentációt (kóros fokozott bőrfestéktermelés), javítja a bőr barriert (védőrétegét) és az extracellularis matrix (sejtközötti állomány) homeosztázisát (egyensúlyát). Növeli a bőrben a hyaluronsav szintézisét, ezzel növeli a bőr hidratáltságát, és fokozza a rugalmasságot.

Az Androwell emelett vitaminokat tartalmaz, a C-vitamin hatásos antioxidáns, a kollagénszintézis feltétele, emellett fokozza a vasfelszívódást, részt vesz a sebgyógyulás folyamatásban, gyógyszerek metabolizmusában.

Az A-vitamin a hámsejtek növekedésében, érési folyamatában vesz részt, szerepe van a normális sebgyógyulásban , illetve a retina működésében. Az E-vitamin erős antioxidans, gátolja a lipidperoxidációt, megőrzi a sejthártya épségét. A biotin  ( H vitamin vagy B7 vitamin) számos anyagcserefolyamat emzimalkotója, az aminosav anyagcserében, sejtnövekedésben játszik szerepet, jótékony hatása van a haj-körömnövekedésre.

A férfi bőr egészségéért

Elérhetőségek

 

 +36-30-414-48-66

info@androwell.hu

Hétfő – Péntek  8:00 – 18:00